agenda

Ontdek hier de evenementen van onze academie!

23/05 t.e.m. 03/06 – Toonmomenten juni

Van 23 mei t.e.m. 3 juni gaan de toonmomenten van het 2de semester voor Muziek en Theater door. Dit zijn openbare toonmomenten waarbij familie, vrienden of andere geïnteresseerden zeker naar mogen komen luisteren.

05/06 – Volwassenenconcert

Kom 5 juni naar het Auditorium in onze academie te Voeren, want dan kan je komen luisteren naar enkele volwassenen. zij laten horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben.

22/06 en 26/06 – Open Academiedagen

Zaterdag 22 juni en woensdag 26 juni zetten wij onze deuren wagenwijd open en kan iedereen met interesse voor onze opleidingen langskomen.

Zaterdag 22 juni in Voeren van 9.00u tot 13.00u. Om 11.00u is het proclamatie van de leerlingen 2.4 van de klassen in Voeren in ons auditorium.

Woensdag 26 juni in Zichen van 14.00u tot 18.00u. Om 16.00u is het proclamatie van de leerlingen 2.4 van de klassen in Riemst in het voormalige jeugdhuis.

Naast informatie vragen kan je deze dagen ook komen luisteren naar de doorlopende optredens van Theater en Muziek. Daarnaast kan je ook deelnemen aan een workshop van het domein Beeld.

24/06 – Proclamatie 3.3, 4.3 en S.2

Maandag 24 juni is het tijd om de leerlingen 3.3, 4.3 en S.2 te proclameren.

Dit doen we om 20.00u in de Voerpoort in Moelingen.

01/07 t.e.m. 31/08 – Zomervakantie

Van zaterdag 1 juli t.e.m. donderdag 31 augustus is het zomervakantie.

Dit zijn de voorbije evenementen van schooljaar 2023-2024

04/09 t.e.m. 15/09 – Kunstenweken

Van 4 september t.e.m. 15 september gaan onze jaarlijkse Kunstenweken door. Scholen bezoeken onze academie en leren hier alles kennen over Muziek, Beeld en Theater.

13/09 & 16/09 – Opendeurdagen

Op woensdag 13 en zaterdag 16 september zetten we de deuren van onze Kunstacademie wagenwijd open. 

Kom langs, probeer een instrument, praat met onze leerkrachten, vraag een proefles aan of schrijf je in voor het nieuwe schooljaar!

Woensdag 13 september in Zichen, Kerkstraat 28, 15.00u-18.00u.
Zaterdag 16 september in Voeren, Kloosterstraat 19, 09.00u-12.00u.

30/09 – Opening jubileumjaar

De Kunstacademie Voeren-Riemst bestaat 50 jaar en de vieren we gedurende het hele schooljaar 2023-2024.
Openen doen we met een feest op de parking in Voeren. Een namiddag gevuld met speeches, muziek en een toost op onze academie.

Daarnaast openen we de geschiedenismuur met een tijdslijn van het prille begin tot nu.
Ook gaat de belevingswandeling van start. Een interactieve wandeling, met een korte en een lange route, die je door Voeren leidt met op bepaalde punten een QR-code die je laat genieten van een verhaal. Deze wandeling is het hele jaar beschikbaar en vertrekt op de parking van onze academie te Voeren.

07/10 – Auditie Jong Talent

Zaterdag 7 oktober gaat de auditie Jong Talent door in onze academie te Voeren.
Al jarenlang organiseert Verdi Limburg (directeursvereniging) in samenwerking met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek een samenwerkingsconcert waarbij een zestal jonge solisten uit de Limburgse academies kunnen optreden, begeleid door een symfonisch orkest!

Dit schooljaar is de Kunstacademie Voeren-Riemst de organiserende academie.
Het concert Jong Talent gaat door op zondag 25 februari 2024 in ’t Paenhuys, later meer hierover.

Wie zijn deze jonge talenten? Excellerende leerlingen (maximumleeftijd 26 jaar) kunnen vanaf 4.2 tot eerste jaar Hoger Kunstonderwijs meedoen aan deze selectieproef. Het jurypanel bestaat uit directies van alle Limburgse academies en de dirigent van het orkest.
Dit schooljaar schreven zich 10 toptalenten uit de Limburgse academies in. Ook onze Kunstacademie is goed vertegenwoordigd met maar liefst drie kandidaten: Luna Moors (piano), Marie-Louise Haesen (altsaxofoon) en Bernd Onclin (trombone).

We wensen hen alvast veel succes!

29/10 t.e.m. 05/11 – Herfstvakantie

Van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 5 november is het herfstvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 6 november. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren.
Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 28 oktober!

06/11 – Start verkoop postkaarten

Ontdek onze diverse collectie postkaartpakketten! We hebben 5 unieke pakketjes samengesteld, elk bestaande uit 6 prachtige postkaarten. Of je nu op zoek bent naar een cadeau of gewoon je eigen collectie wilt uitbreiden, we hebben voor ieder wat wils. De beelden op de postkaarten zelf zijn kunstwerken, gemaakt door onze eigen leerlingen van het domein Beeld. Elke set bevat andere mooie werken.

Elk pakketje kost €7.
Bestellen kan t.e.m. 4 december 2023 via een formulier op de startpagina. Je kan de postkaarten ophalen op het secretariaat in Voeren of Zichen tijdens de openingsuren t.e.m. 9 december 2023. De betaling kan enkel cash en bij het ophalen.
Bij het reserveren van setjes postkaarten worden er willekeurig setjes voor u klaargelegd.

De Warmste Week: opgroeien zonder zorgen:
‘Dit project staat voor kinderen en jongeren die te maken krijgen met onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht hebben op vrije tijd of onder invloed komen te staan van sociale media. Samen gaan we vlammen voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind.’

11/11 – Wapenstilstand

Zaterdag 11 november is het Wapenstilstand. Een Belgische feestdag.
Deze dag gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 13 november.

11-12/11 – Huiskamerconcerten

Ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan organiseert de Kunstacademie Voeren-Riemst tijdens het weekend van 11 en 12 november huiskamerconcerten in heel Voeren, Riemst en Nederlands Zuid- Limburg. Tijdens 12 concerten presenteren leerkrachten aangevuld met enkele uitmuntende leerlingen programma’s van telkens maximaal 40 minuten.

29/11 – Klasconcert Dwarsfluit

Woensdag 29 november komen de leerlingen Dwarsfluit van de klas van Tammeling Catja in actie op hun klasconcert in Voeren. Ze brengen hier de muziek die ze in de loop van het schooljaar leerden. Voor sommigen is het zelfs het eerste concert ooit!

Kom je ook luisteren vanaf 14.15u in het auditorium in onze academie te Voeren?

02/12 – Klasconcert Dwarsfluit

Zaterdag 2 december slaan de leerlingen Dwarsfluit van de klassen van Tammeling Catja en Flamand Michel de handen in elkaar en laten het beste van zich horen tijdens het klasconcert. 

Kom je ook luisteren vanaf 14.30u in de zaal van onze academie Zichen Jeugdhuis?

11/12 – Klasconcert Viool

Maandag 11 december staan de leerlingen Viool van de klas van Claes Frederik op het podium in de academie van Zichen (jeugdhuis). Ze brengen 

Kom jij ook luisteren vanaf 19.00u in de zaal van onze academie Zichen Jeugdhuis?

21/11 t.e.m. 5/12 – Toonmomenten Januari

Van 21 november t.e.m. 5 december gaan onze Toonmoment door voor Muziek en Theater. Hier spelen de leerlingen die in het laatste jaar van hun graad zitten hun examens.

13/12 – Pedagogische Studiedag

13 december is het Pedagogische Studiedag. Op deze dag gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op donderdag 14 december.

20/12 – Kerstvoorstellingen

Tijdens een sneeuwvakantie raken enkele vrienden vermist. Een paar dagen later duiken er op sociale media beelden op over hun mysterieuze verdwijning. Is dit het werk van de Sneeuwkoningin? 

Gerda gelooft er niets van en houdt zich liever bezig met haar rozentuin. Haar beste vriend Kay kan de beelden maar niet uit zijn hoofd zetten. Ze maken hem bang en uiteindelijk ook bot. Wanneer ook hij verdwijnt, besluit Gerda om haar vriend te zoeken.

IJSKOUD is een moderne herwerking van het klassieke sprookje ‘de Sneeuwkoningin’ van Hans Christian Andersen. Voor het 50-jarig jubileum van onze academie slaan de leerlingen theater, beeld en muziek de handschoenen in elkaar. Dat doen ze op een soundtrack van populaire Nederlandstalige muziek uit de afgelopen halve eeuw.

Leerlingen van onze kunstacademie en kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis, maar ook voor hen moet er gereserveerd worden!

Leerlingen die deelnemen in de voorstelling van het uur dat u graag wilt komen moeten niet reserveren!
Inkom +12 jaar: €6

24/12 t.e.m. 07/01 – Kerstvakantie

Van 24 december t.e.m. 7 januari is het Kerstvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 8 januari. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 23 december!

28/01 – Masterclass en Concert Cello & Klarinet

Op zondag 28 januari komen Roeland Hendrikx (klarinet) en Olsi Leka (Cello) naar onze academie in Voeren. Ze geven enkele leerlingen een persoonlijke masterclass van hun instrument.
‘s Avonds brengen deze masters zelf een concert.
 
Je kan komen luisteren naar de masterclass klarinet of cello en het concert bijwonen.
De masterclass duurt van 13.00u tot 16.00u. Het is niet verplicht om de volledige tijd dit te volgen.
Het concert zelf begint om 17.00u.

03/02 – Dag van de Academies

De Dag van de Academies zet de bruisende werking van de academies van Vlaanderen en Brussel in de kijker bij een breed publiek. Voor leerlingen en leerkrachten is dit een kans om te tonen wat ze kunnen, want daar zijn we trots op!

Die dag is een groot feest met Muziek, Woord, Beeld en Dans in de academies voor deeltijds kunstonderwijs rond het thema ‘Magie’. Iedereen die gelooft in een maatschappij die sterker wordt van kunstonderwijs en cultuur in al zijn facetten nodigen we van harte uit op dit evenement.

RIEMST

 • Om 10.30u: ontvangst gemeentehuis
 • Daarna speech door: 
  • schepen of burgemeester van de gemeente Riemst
  • dag van de academies: Conrad
  • woordje uitleg over het kunstobject: Caro
 • 11.30u: onthulling kunstwerk aan rotonde (max 100 personen)

VOEREN

 • Om 14.30u: ontvangst in het auditorium en drankje
 • Daarna speech door: 
  • burgemeester van Voeren
  • dag van de academies: Conrad
  • woordje uitleg over het kunstobject: Caro
 • 15.30u: onthulling en opening expo voor het academiegebouw

11/02 t.e.m. 18/02 – Krokusvakantie

Van zondag 11 februari t.e.m. zondag 18 februari is het krokusvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 19 februari. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren.
Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 10 februari!

25/02 – JOTA-concert

Al jarenlang organiseert Verdi Limburg (directeursvereniging) in samenwerking met het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek een samenwerkingsconcert waarbij een zestal jonge solisten uit de Limburgse academies kunnen optreden, begeleid door een symfonisch orkest! Het Jong Talenten Concert.

De jonge talenten zijn degenen die geselecteerd werden na de auditie eerder dit schooljaar in oktober. Ook van onze academie zijn er 2 excellerende leerlingen geselecteerd die zullen soleren met het symfonisch orkest: Marie-Louise Haesen (altsaxofoon) en Bernd Onclin (trombone).

De organisatie is een samenwerking met de gemeente Riemst. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel: De Voedselbank.

Binnenkort start de ticketverkoop via de gemeente Riemst. Leerlingen dienen hun tickets te reserveren via onze website. Leerlingen mogen gratis naar dit concert, enkel via de reservatie via de academie. Heb je als leerling kaarten gekocht via de gemeente, dan kunnen wij deze helaas niet terugbetalen. Dit formulier komt binnenkort op onze website te staan.

19/03 – Klasconcert Klarinet

Wat we leren, dat willen we laten zien!
Daarom geven de leerlingen Klarinet van de klas van Veronique Meyers hun eigen klasconcert.
Wil je ook genieten van het muzikaal programma dat onze leerlingen brengen? 
Kom dan op 19 maart om 18.30u naar onze academie in Zichen (voormalig jeugdhuis)!

28/03 – World Piano Day met Jef Neve

Op 28 maart is het World Piano Day. En met wie kan je dit beter vieren dan… Jef Neve!

Reserveer de datum in je agenda, verzamel de muziekliefhebbers onder je vrienden en kom genieten van dit buitengewone soloconcert!

Stoelen reserveren is niet mogelijk. Bij het binnenkomen schuif je door naar de eerstvolgende vrije stoel.

Scan de QR-code op de affiche of klik op onderstaande knop om je tickets te bestellen!

31/03 t.e.m. 14/04 – Paasvakantie

Van zondag 31 maart t.e.m. zondag 14 april is het Paasvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 15 april. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren.
Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 30 maart!

21/04 – Bedrijfsconcerten

Zondag 21 april komen al onze domeinen samen op de KMO-zone in Riemst voor de bedrijfsconcerten.

Beeld zal kunstwerken van de leerlingen veilen. Theater kan je over het hele terrein vinden met leuke acts en de leerlingen van muziek brengen… veeeeeel muziek!

Geniet van kunst in een atypisch decor!

Gratis inkom!

 

27/04 – Klasconcert Klarinet

De leerlingen klarinet van Steutelings Inge gaan het podium op! Met hun klasconcert laten ze je genieten van hetgeen waar ze zo hard aan werken in de les!

Kom op zaterdag 27 april naar het auditorium in onze academie in Voeren en geniet van een muzikale namiddag!

01/05 – Dag van de Arbeid

Binnenkort meer informatie

08/05 – Nacht van de Academie

Binnenkort meer informatie

09/05 t.e.m. 12/05 – Hemelvaartvakantie

Binnenkort meer informatie

20/05 – Pinkstermaandag

Maandag 20 mei is het Pinkstermaandag. 
Deze dag gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op dinsdag 21 mei. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren.
Klik hier voor de openingsuren.

25/05 – Klasconcert dwarsfluit

Onze leerlingen dwarsfluit halen alles uit de kast om jullie te laten genieten van een muzikale namiddag.
Ze brengen werken die ze doorheen dit schooljaar leerden.
Kom jij ook luisteren naar de ‘fluitjes’?🤩
 
De leerlingen van Catja Tammeling en Michel Flamand heten jullie welkom in onze academie in Zichen (voormalig jeugdhuis) op zaterdag 25 mei vanaf 14.30u.

Dit zijn de voorbije evenementen van schooljaar 2022-2023

05/09 t.e.m. 13/09 – Kunstenweken

Van 5 september t.e.m. 13 september gaan onze jaarlijkse Kunstenweken door. Scholen bezoeken onze academie en leren hier alles kennen over Muziek. De leerkrachten Theater en Beeld gaan met verhaal of workshop langs bij de scholen.

14/09 en 17/09 – Opendeurdagen

Graag wat meer uitleg over onze domeinen? Vragen voor onze leerkrachten? En instrument proberen?

Op al je vragen geven wij je antwoord tijdens onze opendeurdagen.
Op woensdag 14 september in Zichen en vrijdag 17 september in Voeren.

Woensdag 14 september in Zichen van 15.00u tot 18.00u.
Zaterdag 17 september in Voeren van 13.00u tot 16.00u.

30/10 t.e.m. 06/11 – Herfstvakantie

Van zondag 30 oktober t.e.m. zondag 6 november is het herfstvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 6 november. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren.
Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 29 oktober!

11/11 – Wapenstilstand

Vrijdag 11 november is het Wapenstilstand. Een Belgische feestdag.
Deze dag gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op zaterdag 12 november.

21/11 – Klasconcert Zang

Maandag 21 november geven de leerlingen Zang Klassiek van Noten Karlijn een klasconcert. Hierin tonen ze het beste van zichzelf en laten ze horen wat ze dit jaar al hebben geleerd.
Pianobegeleiding door Schonewille Kasper.

Iedereen welkom in het Auditorium in Voeren om 18.00u.

21/11 – Klasconcert Cello

Maandag 21 november geven de leerlingen Cello van Noëlla Verjans een intiem klasconcert. Ze willen deze avond aan elkaar laten horen wat ze kunnen. Dit is enkel toegankelijk voor de leerlingen van de Cello-klas.

22/11 t.e.m. 6/12 – Toonmomenten Januari

Van 22 november t.e.m. 6 december gaan onze Toonmoment door voor Muziek en Theater. Hier spelen de leerlingen die in het laatste jaar van hun graad zitten hun examens.

14/12 – Pedagogische Studiedag

14 december is het Pedagogische Studiedag. Op deze dag gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op donderdag 15 december.

20&21/12 – Kerstconcert

Op dinsdag 20 en woensdag 21 december gaan onze kerstconcerten door in VCC De Voerpoort in Moelingen.

De leerlingen van het domein Muziek brengen voor u de mooiste kerstliedjes al zingend of al spelend op verschillende instrumenten en de leerlingen Theater presenteren de gezelligste verhalen.
Kom luisteren in VCC De Voerpoort ten midden van versierde kerstbomen en stralende kerstlampjes!

Tot dan!

De deuren gaan open om 18.15u en we beginnen eraan om 19.00u.
We raden aan om zeker op tijd te komen wegens het gebrek aan parking.
VCC De Voerpoort – Dorpsstraat 39, 3790 Moelingen.
Inkom: €5 – Leerlingen van de academie en -12 jaar: gratis.

25/12 t.e.m. 08/01 – Kerstvakantie

Van 24 december om 12.00u t.e.m. 8 januari is het Kerstvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 9 januari. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 24 december 12.00u!

11/02 – Dag van de Academies

In heel het land zetten Academies hun deuren open voor ‘Dag van de Academies’. Dit jaar in het teken van ‘Present’.

Ook bij ons kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar meedoen aan een workshop waarbij we ‘past’ en ‘present’ combineren.

19/02 t.e.m. 26/02 – Krokusvakantie

Van zondag 19 februari t.e.m. 26 februari is het Krokusvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 27 februari. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 18 februari

06/03 t.e.m.  10/03 – Schoolvoorstellingen

Van 6 t.e.m. 10 maart lopen de schoolvoorstellingen van onze Kunstacademie i.s.m. de gemeente Riemst. In ‘t Paenhuys in Riemst komen de kinderen van de lagere scholen kijken naar een voorstelling waarbij onze leerkrachten acteren en musiceren en via deze weg de kinderen bijbrengen over muziek.

25/03 – Klasconcert Gitaar

Zaterdag 25 maart geven de leerlingen Gitaar van De Jongh Karen een klasconcert. Hierin tonen ze het beste van zichzelf en laten ze horen wat ze dit jaar al hebben geleerd.

02/04 t.e.m. 16/04 – Paasvakantie

Van zondag 2 april t.e.m. zondag 16 april is het Paasvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 17 april. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 1 april!

24/04 – Klasconcert Koper

Op maandag 24 april moet je voor muziek in het Auditorium in Voeren zijn!

De leerlingen van de koperklas van Wilfried brengen dan hun klasconcert. Een muzikale avond waar de leerlingen het beste van zich laten horen. Ze brengen werken ter voorbereiding van hun examen en laten zo horen wat ze dit schooljaar al hebben geleerd.

Locatie: Kunstacademie in Voeren in het Auditorium, Kloosterstraat 19 3798 ‘s Gravenvoeren.
Aanvang: 19.00u
Inkom: gratis

29/04 – Klasconcert Klarinet & Groepsmusiceren

Zaterdag 29 april staat al in het rood aangestipt in de agenda’s van de leerlingen Klarinet en Groepsmusiceren van juf Inge Steutelings. 
De leerlingen geven die dag het beste van zichzelf tijdens hun klasconcert.

Locatie: Kunstacademie in Voeren in het Auditorium, Kloosterstraat 19 3798 ‘s Gravenvoeren.
Aanvang: 16.00u
Inkom: gratis

01/05 – Dag van de Arbeid

Maandag 1 mei is het Dag van de Arbeid. Dit is een feestdag en gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.

We hervatten de lessen op dinsdag 2 mei. 

06/05 – Groot Leerlingen Concert

Zaterdag 6 mei is het ons jaarlijks Groot Leerlingen Concert in ‘t Paenhuys in Riemst.

Meer informatie volgt.

13/05 – Gitaarconcert

De gitaarklas heeft een bijzonder concert in petto: 2 leerlingen die verder studeren in muziek brengen een try-out concert voor hun opleiding. Eva en Nele, 2 getalenteerde muzikanten bezorgen jullie een muzikale namiddag met een gevarieerd programma met solowerken en duo’s.
Zaterdag 13 mei in het Auditorium in onze academie in Voeren!

18/05 t.e.m. 21/05 – Hemelvaartvakantie

Van donderdag 15 mei t.e.m. zondag 21 mei is het Hemelvaartvakantie.
In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.
We hervatten de lessen op maandag 22 mei. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

23/05 t.e.m. 06/06 – Toonmomenten Juni

Van 24 november t.e.m. 6 december gaan onze Toonmoment door voor Muziek en Theater. Hier spelen de leerlingen die in het laatste jaar van hun graad zitten hun examens.

25/05 – Guy Swinnen meets Jazz-Pop-Rock

De combo’s van onze afdeling Jazz-Pop-Rock staan op donderdag 25 mei samen op het podium van ‘t Paenhuys in Riemst met Guy Swinnen!

Inkom: €5 – Leerlingen: gratis

29/05 – Pinkstermaandag

Maandag 29 mei is het Pinkstermaandag. Een feestdag waarop er geen lessen worden gegeven.  Ook het secretariaat is dan gesloten. We hervatten de lessen op dinsdag 30 mei. Vanaf dan is het secretariaat ook weer bereikbaar tijdens de openingsuren. Klik hier voor de openingsuren.

07/06 – Volwassenenconcert

Woensdag 7 juni gaat het jaarlijks Volwassenenconcert door. Hier brengen enkele volwassenen instrumentleerlingen een concertje. Dit gaat door in het Auditorium in onze academie in Voeren.

Meer informatie volgt.

17&21/06 – Opendeurdagen

Op zaterdag 17 en woensdag 21 juni gooien wij onze deuren weer open voor onze opendeurdagen.

Meer informatie volgt.

24/06 – Proclamatie 3.3 & 4.3

Op zaterdag 24 juni worden de leerlingen die afstuderen in graad 3.3 en 4.3, in de domeinen Muziek en Theater, geproclameerd.

Meer informatie volgt.

26/06 – Proclamatie 2.3V & 2.4

Op maandag 26 juni worden de leerlingen die afstuderen in graad 2.3V en 2.4, in de domeinen Muziek en Theater, geproclameerd.

Meer informatie volgt.

01/07 t.e.m. 31/08 – Zomervakantie

Van zaterdag 1 juli t.e.m. donderdag 31 augustus is het zomervakantie.

Dit zijn de voorbije evenementen van schooljaar 2021-2022

15 & 18/09 – Opendeurdagen

Op woensdag 15 en zaterdag 18 september gaan onze opendeurdagen door op onze locaties in Voeren en Zichen.

Volg een rondleiding en leer onze kunstacademie kennen. We stellen je alle instrumenten voor en geven uitleg over theater en beeld.

Inschrijven voor een rondleiding is verplicht.

31/10 t.e.m. 7/11 – Herfstvakantie

Van zondag 31 oktober t.e.m. 7 november is het herfstvakantie. In deze periode is onze Kunstacademie gesloten. Ook het secretariaat is dan niet bereikbaar.

Vanaf maandag 8 november starten onze lessen weer en is het secretariaat terug geopend.

!! Let wel: alle lessen lopen door t.e.m. zaterdag 30 oktober !!

Geniet van de vakantie!

11/11 – Wapenstilstand

Donderdag 11 november is het Wapenstilstand. Een officiële feestdag in België. Op deze dag is onze Kunstacademie gesloten. Vrijdag 12 november starten we terug met de lessen.

21/11 – Kunstendag

Zondag 21 november gaat onze Kunstendag door. Een dag waar kinderen zich kunnen amuseren met Muziek, Theater en Beeld in Val-Meer.

Inschrijven via www.riemst.be

25/11 t.e.m. 3/12 – Toonmoment 1

Tussen 25 november en 3 december gaan de Toonmomenten door in onze Kunstacademie voor de leerlingen Muziek. Dit is voor de leerlingen die in het laatste jaar van een graad zitten.

28/11 – Theatervoorstelling

Onze leerlingen van Theater laten je graag genieten van een theatervoorstelling in Moelingen.

Meer info volgt!

15/12 – Pedagogische Studiedag

Woensdag 15 december is het Pedagogische Studiedag. Deze dag gaan er geen lessen door in onze Kunstacademie. Ook het secretariaat is dan niet bereikbaar. Vanaf donderdag 16 december gaan de lessen weer door en is ook het secretariaat terug geopend.

21 & 22/12 – Kerstconcert

GEANNULEERD!!!

De leerlingen en leerkrachten zaten niet stil, en hebben voor jullie een online alternatief! Via onderstaande knop ga je naar de aparte filmpjes vol met kerstliedjes en -gedichten. 
Veel luisterplezier!

24/12 t.e.m. 09/01 – Kerstvakantie

Van vrijdag 24 december t.e.m. zondag 9 januari is het kerstvakantie. In deze periode is de Kunstacademie gesloten. Er gaan dus geen lessen door en ook het secretariaat is niet bereikbaar.
Vanaf maandag 10 januari hervatten we de lessen en is ook het secretariaat weer open.

!! Let wel de lessen gaan door t.e.m. donderdag 23 december !!

Geniet van de vakantie!

19/02 – Dag van de Academies

Op zaterdag 19 februari is het ‘Dag van de Academies’ met als thema dit jaar: ‘Remake’.

De klassen van Beeld van Astrid Yskout en de klas Schrijven van Brecht Gysen werken hiervoor aan een gezamenlijk project dat we dan graag online delen.

27/02 t.e.m. 06/03 – Krokusvakantie

Van zondag 27 februari t.e.m. zondag 6 maart is het krokusvakantie. In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.

We hervatten de lessen op maandag 7 maart. Vanaf dan zal het secretariaat ook terug geopend zijn en bereikbaar zijn tussen de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 26 februari!

03/04 t.e.m. 17/04 – Paasvakantie

Van zondag 3 april t.e.m. zondag 17 april is het Paasvakantie. In deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.

We hervatten de lessen op maandag 18 april. Vanaf dan zal het secretariaat ook terug geopend zijn en bereikbaar zijn tussen de openingsuren.

Let wel: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 2 april!

11 & 12/04 – Paasworkshops Riemst

In de Paasvakantie zitten wij niet stil en organiseren we leuke workshops voor Muziek, Theater en Beeld. Dit in Voeren en in Riemst!

Dit is de verdeling voor de workshops in Riemst:
– maandag 11 april 
        – 9u00 – 12u00 Muziek (Zichen)
        – 14u00 – 17u00 Theater (Zichen)
– dinsdag 12 april
        – 9u00 – 12u00 Beeld (Val-Meer)

Inschrijven kan tot 28 maart.
Let wel: per workshop zijn er maximum 20 inschrijvingen toegelaten.

Kostprijs per workshop is €15. De betaling dient 5 dagen na inschrijving overgeschreven te zijn. Zoniet zal de inschrijving geannuleerd worden.

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

11 & 12/04 – Paasworkshops Voeren

In de Paasvakantie zitten wij niet stil en organiseren we leuke workshops voor Muziek, Theater en Beeld. Dit in Voeren en in Riemst!

Dit is de verdeling voor de workshops in Voeren:
– maandag 11 april
        – 9u00 – 12u00 Theater 
        – 14u00 – 17u00 Muziek
– dinsdag 12 april 
        – 14u00 – 17u00 Beeld

Inschrijven kan tot 28 maart.
Let wel: per workshop zijn er maximum 20 inschrijvingen toegelaten.

Kostprijs per workshop is €15. De betaling dient 5 dagen na inschrijving overgeschreven te zijn. Zoniet zal de inschrijving geannuleerd worden.

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

Vanaf 29/03 in Zichen
Vanaf 02/04 in Pasen – Expo Kommiskijke

Vanaf dinsdag 29 maart in Zichen (Jeugdhuis) en zaterdag 2 april in Voeren start de Expo ‘Kommiskijke’.

De leerlingen Beeld van de 1ste, 2de en 3de graad staan te popelen om na twee jaar werken achter gesloten deuren, nu eindelijk hun kunstwerken te tonen!

Kom dus gerust eens langs in onze gebouwen en ontdek waar deze kunstenaars in spe mee bezig zijn!

Tijdens de expo vinden andere lessen plaats, gelieve hier rekening mee te houden en de stilte te respecteren. Na opening kan de expo vrijblijvend bezocht worden tijdens de lesuren.

Je kan de expo bezichtigen tijdens de lesuren en openingsuren van het secretariaat.
Klik hier voor de openingsuren van het secretariaat.
Klik hier voor de lesuren van Muziekleer.
Klik hier voor de lesuren van Theater. 
Klik hier voor de lesuren van Beeld.

30/04 – Lokale helden

Zaterdag 30 april is het ‘Lokale Helden’. Dit zowel in Voeren als in Riemst. Enkele klassen/leerlingen zullen hier aan deelnemen.

In Voeren kan je gaan luisteren in VCC De Voerpoort vanaf 19.00u.
Daar zullen enkele leerlingen trompet, de muziekleerklassen en de 2 combo’s van onze afdeling Jazz-Pop-Rock deelnemen. Tijdens de pauze worden ook enkel werken van de leerlingen Beeldatelier geprojecteerd.

In Riemst kan je terecht in de kapel in Val-Meer (Bergstraat 1) vanaf 18.30u.
Hier treden enkele leerlingen piano, trompet, euphonium, cello, fluit en hobo op.

01/05 – Theatervoorstelling 

‘De Leerkrachten’

Zondag 1 mei brengen de leerlingen van Theater de voorstelling ‘De Leerkrachten’. Dit gaat door in ‘t Paenhuys in Riemst.

School, een periode die wel allemaal moe(s)ten doorstaan.
goede vrienden, vreemde leerkrachten en mijnkindgoedkind-ouders.
Kom kijken en geniet van het meest herkenbare verhaal van dit schooljaar.
Dé nieuwe voorstelling voor jong en oud!

07/05 – Leerlingenconcert

Zaterdag 7 mei kunnen we eindelijk weer ons Groot Leerlingen Concert laten doorgaan in ‘t Paenhuys in Riemst.

Een namiddag waarin onze leerlingen hun talenten graag aan jullie laten horen. Kom langs en geniet van Muziek en Theater!

Aanvang: 15.00u
Deuren open: 14.15u
Inkom: €6,- – leerlingen van onze academie en -12 jaar zijn gratis.

22/05 – Lente-Bloemen-Liefde

Zondag 22 mei kan u genieten van een muzikale wandeling door de bloementuin tijdens ‘Lente-Bloemen-Liefde’. Hier zullen enkele leerlingen zang en het vocaal ensemble van onze academie te horen zijn met daarnaast het Mannenkoor van Borgharen-Maastricht.

Dit gaat door op 22 mei om 15.00u in de Sint-Lambertuskerk in ‘s Gravenvoeren.

26/05 t.e.m. 29/05 – Hemelvaart

Van donderdag 26 mei t.e.m. zondag 29 mei is het Hemelvaart. Tijdens deze periode gaan er geen lessen door. Ook het secretariaat is dan gesloten.

We hervatten de lessen op maandag 30 mei. Vanaf dan is het secretariaat ook weer geopend en bereikbaar tijdens de openingsuren.

19/05 t.e.m. 09/06 – Toonmomenten juni

Van maandag 30 mei t.e.m. dinsdag 7 juni vinden de toonmomenten van periode juni plaats. 

06/06 – Pinkstermaandag

Maandag 6 juni is het Pinkstermaandag. Een officiële feestdag in België. Deze dag gaan er geen lessen door, ook het secretariaat is gesloten.

We hervatten de lessen op dinsdag 7 juni. Ook het secretariaat is vanaf dan weer geopend en bereikbaar tijdens de openingsuren.

08/06 – Volwassenenconcert

Woensdag 8 juni gaat ons volwassenenconcert door in het auditorium in Voeren.

Hier brengen enkele volwassene leerlingen een muzikale avond voor u.

Meer informatie volgt.

12, 19, 26/06 – Pamperklanken

Pamperklanken is terug in onze academie!

Deze keer gaat het door op 12, 19 en 26 juni en dit op Kerkstraat 28 in Zichen.

We splitsen de groepen op per leeftijd:
Groep 1: 1, 2 en 3 jaar (geboortejare, 2021, 2020 en 2019) – 9.30u-10.30u
Groep 2: 4, 5 en 6 jaar (geboortejaren 2018, 2017, 2016) – 10.45u-11.45u.

Bij groep 1 zijn er maximum 8 duo’s die zich kunnen inschrijven. Een duo is een kindje met een (groot)ouder.
Bij groep 2 zijn er maximum 12 kindjes die ingeschreven kunnen worden. Dit is zonder een (groot)ouder erbij.

18 & 22/06 – Opendeurdagen

Op zaterdag 18 en woensdag 22 juni gaan onze opendeurdagen door op onze locaties in Voeren en Zichen.

Volg een rondleiding en leer onze kunstacademie kennen. We stellen je alle instrumenten voor en geven uitleg over theater en beeld.

Inschrijven voor een rondleiding is verplicht.

25/06 – Proclamatie 3.3, 4.3 en S.2

Zaterdag 25 juni gaat de proclamatie door voor volgende graden: 3.3, 4.3 en S.2.

Meer informatie volgt.

27/06 – Proclamatie 2.4 en 2.3V

Maandag 27 juni gaat de proclamatie door voor volgende graden: 2.4 en 2.3 volwassenen.

Meer informatie volgt.

01/07 t.e.m. 30/08 – Zomervakantie

Van 1 juli t.e.m. 30 augustus is het Zomervakantie.

Op 1 september start het nieuwe schooljaar.

04/07 t.e.m. 08/07 – Zomerse Kunstenkampjes

Onze Zomerse Kunstenkampjes komen er weer aan!
Van 4 t.e.m. 8 juli kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar zich weer helemaal uitleven met Muziek, Theater en Beeld. (Geboortejaren 2015-2010)
Ook de kinderen van 5 en 6 jaar mogen deelnemen aan een leuke workshop Muziek! (Geboortejaar 2016)

Via dit de knop hieronder kan je een inschrijving maken. Let wel: vul alle vragen in zodat de inschrijving geldig is!

Inschrijven kan van 20 april 20u t.e.m. 20 juni.
Het inschrijvingsgeld dient overgeschreven te worden tot max. 5 dagen na de inschrijving. Indien de betaling dan niet in orde is wordt de inschrijving geannuleerd.

Na de inschrijving krijgt u binnen de 24 uur een bevestigingsmail met de betalingsgegevens (check zeker ook uw spambox, let wel: de mail vertrekt niet altijd meteen na de inschrijving).

Uitschrijven en terugbetalen van het inschrijvingsgeld is niet meer mogelijk na 20 juni!

Dit zijn de voorbije evenementen van schooljaar 2020-2021

28/10 – Klasconcert Koper

op woensdag 28 oktober geven de leerlingen van de klas Koper van Defesche Jeroen hun eerste klasconcert van dit schooljaar.

Hier geven ze het beste van zichzelf en laten ze horen wat ze dit jaar al geleerd hebben.

Dit concert is enkel te volgen via een livestream.

01/11-11/11 – Herfstvakantie & Wapenstilstand

Van zondag 1 november t.e.m. woensdag 11 november is het herfstvakantie. Onze Kunstacademie is in deze periode gesloten. Ook het secretariaat sluit die periode de deuren. Vanaf donderdag 12 november starten alle lessen terug en zal ons secretariaat ook weer bereikbaar zijn.

De verlenging van de herfstvakantie is een beslissing van de minister van Onderwijs o.w.v. de Coronapandemie.

!! De lessen lopen door t.e.m. zaterdag 31 oktober !!

20/12-03/01 – Kerstvakantie

Van zondag 20 december t.e.m. zondag 3 januari is het kerstvakantie.

Onze academie is deze periode gesloten. Ook het secretariaat is niet bereikbaar.

Vanaf maandag 4 januari hervatten we de lessen weer en is ook het secretariaat weer telefonisch en via mail bereikbaar.

Let op: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 19 december!

14/01-02/02 – Toonmomenten

van 14 januari t.e.m. 2 februari vinden de toonmomenten van de eerste periode plaats.  Alle leerlingen die in het laatste jaar van hun graad zitten voor een instrument of zang worden hier gejureerd.

Publiek is dit schooljaar niet toegelaten vanwege covid-19.

Deze periode werd verplaatst naar januari en februari vanwege covid-19.

06/02-22/02 – Vertelwandelingen Dag van de Academies

Op 6 februari is het Dag van de Academies!

Om dit toch te kunnen vieren en het corona-proof te houden stellen wij wandelingen op in Voeren (2,5km) en Val-Meer (2km of 5km). Ontdek zo enkele mooie plekjes waar je een QR-code kan scannen en je een kort verhaaltje of muziekstuk zal horen of een kunstwerk te zien zal krijgen. Allemaal gemaakt door onze leerlingen.

De wandelingen zijn vrijblijvend te maken en zijn beschikbaar van 6 t.e.m. 22 februari.

Binnenkort zijn de wandelroutes op deze site terug te vinden.

14/02-21/02 – Krokusvakantie

Van zondag 14 t.e.m. zondag 21 februari is het krokusvakantie. Dan is onze academie gesloten. Ook het secretariaat is in deze week niet bereikbaar.

Vanaf maandag 22 februari hervatten we de lessen en zijn wij ook weer via mail en telefonisch bereikbaar.

Let op: de lessen lopen door tot en met zaterdag 13 februari!

04/04-18/04 – Paasvakantie

Het overlegcomité heeft gisteren beslist dat de lessen in de week vóór de Paasvakantie geschorst worden in het deeltijds kunstonderwijs.

Concreet betekent dit voor onze Kunstacademie het volgende:

 • Alles lessen worden opgeschort vanaf maandag 29 maart t.e.m. zondag 19 april (einde van de Paasvakantie).
 • Alle lessen gaan deze week ‘gewoon’ door t.e.m. zaterdag 27 maart.
 • Vanaf maandag 19 april (na de Paasvakantie) worden alle lessen terug opgestart.
 • Het secretariaat is tussen 29 maart en 18 april ook gesloten.

Tip: zorg ervoor dat je kind niet vroegtijdig in ‘vakantiemodus’ gaat, maar tijdens deze periode een attitude ontwikkelt om regelmatig te blijven oefenen!

Bescherm jezelf en elkaar!

06/04 – Workshop Beeld

Op 6 april kan iedereen tussen 6 en 12 jaar eens komen proeven van Beeld!

Tijdens de Beestige Lentekriebels workshop ontdek je de vele leuke aspecten van het domein Beeld!

Inschrijven kan via onze site.

De workshop kost €15.

Er kan gekozen worden tussen 2 locaties en momenten:

 • 9.30 – 11.30u: Val-Meer, Bampstraat 8
 • 13.30 – 15.30u: Voeren, Kloosterstraat 19

15/04 – Workshop Muziek

Op 15 april kan iedereen tussen 6 en 12 jaar eens komen proeven van Muziek!

Tijdens een muzikale escaperoom leer je ritmes, klanken, instrumenten en zoveel meer leuk ontdekken. Zoek mee naar de oplossingen in het thema Pasen, ontgrendel alle aspecten van muziek en krijg een leuke beloning.

Inschrijven kan binnenkort via onze site.

De workshop kost €15.

Er kan gekozen worden tussen 2 locaties en momenten:

 • 9.30 – 11.30u: Zichen, Kerkstraat 35
 • 13.30 – 15.30u: Voeren, Kloosterstraat 19

Er is opvang voorzien een half uur voor en na elke workshop.

01/05 – Dag van de Arbeid

Zaterdag 1 mei is het ‘Dag van de Arbeid’.
Dit is een Belgische feestdag en zal onze academie gesloten zijn.
We hervatten de lessen op maandag 3 mei.

13/05-16/05 – Hemelvaartvakantie

Van donderdag 13 mei t.e.m. zondag 16 mei is het Hemelvaartvakantie. Onze academie is dan gesloten. Er vinden geen lessen plaats en ook het secretariaat is dan gesloten.

We hervatten de lessen op maandag 17 mei. Vanaf dan is het secretariaat ook weer via mail en telefonisch bereikbaar.

17/05-17/06 – Toonmoment 2

In mei en juni vinden de Toonmomenten plaats. Dan spelen de eindegraadsleerlingen Muziek voor een jury om over te gaan naar een nieuwe graad of om af te studeren.

24/05 – Pinkstermaandag

Maandag 24 mei is het Pinkstermaandag. Dit is een Belgische feestdag en zal onze academie gesloten zijn. We hervatten de lessen op dinsdag 25 mei.

17&23/06 – Opendeurdagen

Op zaterdag 19 en woensdag 23 juni stellen wij de deuren van onze Kunstacademie open. Via een rondleiding krijgen jullie alles aspecten van onze academie te zien: Muziek, Theater en Beeld. En dit gelijktijdig in Voeren en in Zichen.

Op het einde van de rondleiding is het mogelijk je in te schrijven voor schooljaar 2021-2022.

Inschrijven is verplicht!

Max. groepjes van 10 personen (kinderen -12 jaar niet meegeteld). Elke rondleiding duurt max. 45 min.

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van onze gebouwen voor iedereen vanaf 10 jaar.

Zaterdag 19 juni:
Rondleidingen starten om 9.00u, 10.00u, 11.00u en 12.00u.

Woensdag 23 juni:
Rondleidingen starten om 15.00u, 16.00u, 17.00u en 18.00u

26/06 – Proclamatie 4.3 en S.2

Aangepaste versie wegens de coronamaatregelen

01/07-31/08 – Zomervakantie

Van 1 juli t.e.m. 31 augustus is het zomervakantie.

Iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie na een moeilijk schooljaar.

Het secretariaat zal in augustus terug opstarten. Meer informatie volgt.
Inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar kunnen binnenkort gebeuren via de website.

05/07-09/07 – Kunstenkampjes

Van 5 t.e.m. 9 juli gaan onze Zomerse Kunstenkampjes weer door.

Meer informatie kan je vinden via volgende knop:

Dit zijn de voorbije evenementen van schooljaar 2019-2020

11/09-16/09 – Infodagen

Infodagen in september voor schooljaar 2019-2020.

Kom een les volgen schrijf je in voor het nieuwe schooljaar.

13/10 – 10/11 – Pamperklanken

Een muzikaal bad voor ouder en baby, peuter of kleuter.

Kom met je kindje tussen 0 en 36 maanden je amuseren tijdens muzikale sessies en speel met verschillende ritmes, klanken en instrumenten.

10/11 – Wapenstilstand

Maandag 11 november is het Wapenstilstand, een Belgische feestdag. Op deze dag is de academie gesloten. Dinsdag 12 november hervatten we de lessen.

27/10 – 03/11 – Herfstvakantie

Van zondag 27 oktober t.e.m. zondag 3 november is het herfstvakantie en is onze kunstacademie gesloten. Maandag 4 november hervatten we de lessen.

Let op: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 26 oktober.

16/11 – Klasconcert Dwarsfluit

Op zaterdag 16 november brengen de leerlingen van de klassen dwarsfluit van Tammeling Catharina en Flamand Michel hun eigen klasconcert.

Kom genieten van de werkjes die ze leerden tijdens de lessen.

17/11 – Chéz Constipé

De leerlingen van het domein Theater presenteren Chéz Constipé. Dé theatervoorstelling waarin je alles los kunt laten.

Een hilarische voorstelling gemaakt door de leerkrachten en gebracht door de leerlingen.

Zondag 17 november in VCC De Voerpoort – Dorpsstraat 34, 3790 Moelingen.

25/11 – Klasconcert Cello & Viool

De leerlingen van het domein Theater presenteren Chéz Constipé. Dé theatervoorstelling waarin je alles los kunt laten.

Een hilarische voorstelling gemaakt door de leerkrachten en gebracht door de leerlingen.

Zondag 17 november in VCC De Voerpoort – Dorpsstraat 34, 3790 Moelingen.

12/12 – Pedagogische Studiedag

Donderdag 12 december is het Pedagogische Studiedag.

Deze dag gaan er geen lessen door in onze academie.

We hervatten de lessen op vrijdag 13 december.

17/12 – Kerstconcert

Dinsdag 17 december is ons jaarlijks kerstconcert.

Kom deze avond genieten van een sfeervol versierde zaal en de mooiste kerstliedjes gebracht door de 1ste en 2de graad van ons domein Muziek.

19/12 – Klasconcert Trompet en Bugel

Donderdag 19 december is het klasconcert Trompet en Bugel van de leerlingen van Defesche Jeroen.

Kom genieten van de muziek die de leerlingen instudeerden tijdens de afgelopen lessen.

22/12 – 05/01 – Kerstvakantie

Van zondag 22 december t.e.m. zondag 5 januari is het kerstvakantie en is de kunstacademie gesloten. Vanaf maandag 6 januari hervatten we de lessen.

Let op: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 21 december.

01/02 – Voorstelling ‘De toekomst is nu’

Zaterdag 1 februari organiseert De Boekerij Riemst i.s.m. ons domein Theater de voorstelling ‘De toekomst is nu’.

De leerlingen van het domein Theater brengen zelfgemaakte ontroerende gedichten en gedichten uit de hedendaagse poëzie.

Kom genieten van deze ‘woord’-gevulde namiddag, laat je ontroeren, ontdek de mooiste gedichten en geniet van een heerlijk tasje koffie.

Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie:

15/02 – Dag van de Academies

Zaterdag 15 februari is het Dag van de Academies. Op die dag organiseren we workshops Action & Soundpainting in Voeren en in Riemst.

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Schrijf je dan zeker in voor een workshop.

20/02 & 21/02 – Tentoonstelling Beeldatelier

Onze leerlingen van het domein Beeld brengen tijdens de allereerste tentoonstelling van onze kunstacademie de gemaakte werkjes van het voorbije semester. Dit tonen ze op donderdag 20 februari in Val-Meer en op vrijdag 21 februari in Voeren.

Val-Meer: donderdag 20.02.2020 – 18.00u
Vestiging De Bond
Bampstraat 8, 3770 Riemst

Voeren: vrijdag 21.02.2020 – 18.00u
Vestiging ‘s Gravenvoeren
Kloosterstraat 19, 3798 Voeren

Tijdens deze avonden delen de leerkrachten ook de rapporten uit.

22/02 – Krokus-klasconcert Dwarsfluit

Zaterdag 22 februari zetten de leerlingen Dwarsfluit van Tammeling Catharina de vakantie in met hun eigen Krokus-Klasconcert.

Enkele leerlingen brengen werkjes die ze tijdens de lessen instudeerden.

Deze concertnamiddag begint om 16.00u gaat door in onze academie in Zichen: Kerkstraat 28 – 3770 Riemst.

Tot dan!

23/02 – 01/03 – Krokusvakantie

Van zondag 23 februari t.e.m. zondag 1 maart is het krokusvakantie en is de Kunstacademie gesloten. We hervatten de lessen op maandag 2 maart.

Let op: de lessen lopen door t.e.m. zaterdag 22 februari!

01/03 – Leerkrachtenconcert

I.s.m. de gemeente Riemst organiseert de Kunstacademie Voeren-Riemst het leerkrachtenconcert op zondag 1 maart 2020 onder de naam ‘Riemst Gaat Klassiek’.

Tijdens dit optreden brengen de leerkrachten van onze academie een gevarieerd repertoire.

Dit gaat door in de Sint-Severinuskapel, Bergstraat 1, Val-Meer om 11.00u.

Inkom: €5

Klik hier voor meer informatie: