50 jaar KAVR

Van academie naar Kunstacademie

Directeur Conrad Onclin zag al snel veel opportuniteiten om naast de domeinen Muziek en Woord ook het domein Beeldende en audiovisuele kunsten in te richten. 

In 2018 werd door directeur Conrad Onclin – met steun van de leden van de Schoolraad, Jan Peumans (Vlaams Parlementsvoorzitter) en Mark Vos (Burgemeester van Riemst) – een dossier opgesteld met de aanvraag voor het oprichten van een Kunstacademie. Het dossier werd na grondige analyse en onderzoek naar haalbaarheid goedgekeurd door de Vlaamse Regering. De toekenning om op 1 september 2019 te starten met het domein Beeldende en audiovisuele kunsten werd verleend door voormalig Minister van Onderwijs mevr. Hilde Crevits. 

Drie domeinen centraliseren onder ‘één dak’ leverde niet alleen winst op voor het nieuwe domein Bavk, maar ontketende een ongekende dynamiek binnen onze Kunstacademie, waardoor ook nieuwe leerlingen werden aangetrokken in de twee bestaande domeinen. Door een stevig opgezette structuur, duidelijke transparante organisatie, een synchronisatie van het aanbod binnen de verschillende domeinen, mogelijke kruisbestuiving en cross-over projecten die tijdens het eerste jaar op het getouw werden gezet, zijn we ondertussen stellig overtuigd van de ongelofelijke meerwaarde die in onze instelling nu duidelijk voelbaar is bij de leerkrachten, administratie en vooral bij de leerlingen en ouders!

Vanaf het schooljaar 2019-2020 werd de academie officieel een Kunstacademie. We investeerden in de aankoop van didactisch materiaal en de nodige infrastructuurwerken werden uitgevoerd. In Voeren werd een beeldatelier ingericht en ook in Val-Meer kwam er een vestigingsplaats voor het domein Beeld in het lokaal achter zaal De Bond. Het oude logo werd vervangen met de nieuwe naam en de vermelding van de drie domeinen Muziek, Theater en Beeld.

Het domein Beeldende en audiovisuele kunsten telt op heden meer dan 150 leerlingen!

Klik op de foto om deze volledig te bekijken.